2012. április 26., csütörtök

Quaerter lovak


A Quarter Horse valószínűleg az Amerikai Egyesült Államok legősibb lófajtája. Az egyik legnépszerűbb lófajta a világon. Az Egyesült Államokon kívül mintegy 40 országban megtalálható. A ménestörzskönyvében mintegy 4 millió állatot tartanak számon.












Vérmérséklet Melegvérű
Szín Minden szín, a tarka quarter a paint horse
Testfelépítés Atletikus testalkat, rövid szárak, erős lapockák, erős nyak, széles homlok
Jellemzők Jól izmolt far
Eredete 18.19. század
Élettere Hűvös területek
Hasznosítása Hátasló; gulya melletti munka; rodeó; mezőgazdasági alkalmazás; versenyló







Hasznosítása

Megérdemli a legsokoldalúbb ló címét: kiváló családi hobbiló, pólóló, vadász- és militaryló. Negyedmérföldes távon verhetetlen versenyló. Kétségtelenül a legkiválóbb képességű cowboyló. Kivételes hátaslovat láthatunk benne, de nagyon jó igavonó is. Könnyű lovaglású ló, amit Európában főleg a western lovassportban használnak. Észak-Amerikában galoppversenyeken, ugrósportban, militaryban, díjlovaglásban, fogatsportban valamint a farmok munkalovaként és hobbylóként használják. Európai tenyésztésének célja a sportló- és hobbylóként történő hasznosítás. Ez utóbbira rendkívül szelíd és nyugodt természete, könnyen kezelhetősége teszi ideálissá.
Sokak szerint azért páratlan marhaterelő, mert tud a szarvasmarhák fejével gondolkodni. Ebben a Quarter horse egyelőre valóban veretlen.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése